Copy
View this email in your browser

בשבועות האחרונים קשה להתעלם מהניתוחים על מצב תעשיית ההייטק.

שר האוצר ליברמן צוטט: "מבין נתוני המשק, אותי מטרידה הירידה בהייטק."

בכנס המכון למדיניות ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן הזהיר פרופ' מלניק מכניסה לתקופת בלבול ואי-ודאות קיצונית.


 

ניסינו לקבץ כמה עצות אופרטיביות של עשה ואל תעשה מניסיוננו ומניסיונם של אחרים לתקופה מאתגרת זו:

  1. הקפאת גיוסים ועצירת התרחבות - מפייסבוק ועד וויקס כולם עוצרים. עצירה לצורך חשיבה, תעדוף מחדש ומיקוד.

  2. התמקדות בליבת העשייה - בחרו את המקצוענים בתחומם. כדי לצמצם עלויות נלוות ובזבוז משאבים שונים (לא רק כסף וזמן) - יש להתמקד ולהיות חדים. לפעמים מתפתים לעשות קיצורי דרך או ליישם פתרונות מהירים - הימנעו מקיצורי דרך שבדיעבד מאריכים את הדרך…

  3. הקפידו על תכנון פרויקטים עם חלוקה לאבני דרך בקבועי זמן קצרים, עם תוצרי ביניים שמביאים ערך אמיתי. זו הדרך המוכחת למקסימום שליטה ובקרה בתנאי אי-ודאות.

  4. קצרו עד כמה שניתן את פרקי הזמן שבהם יש המתנה או נדרשת התארגנות, למשל בתחילת פרוייקט. כל המתנה כזו עולה ביוקר - באופן ישיר ובאופן עקיף. 

  5. הקפידו על העברת ידע במהלך כל שלבי הפרויקט ולא רק בסופו - מקסימום עבודת צוות וכמה שפחות הישענות על עוגנים בודדים. בנוסף ליכולת לגבות אחד את השני בכל נקודת זמן, ניתנת אפשרות לכל אחד מחברי הצוות לצמוח במגוון עולמות תוכן. 

  6. הרחיבו את השימוש בדאטה לא רק למטרות של דוחות ודשבורדים וניתוח של מידע אנליטי - אלא גם לצורכי תפעול, פיתוח ושיפור המוצר, ממשקים עם לקוחות, שותפים וספקים חיצוניים. מומלץ גם להשתמש באנליטיקה כחלק אינטגרלי מהמוצר או השירות. דווקא בתקופה כזו, היכולת להתבדל ולהביא יותר ערך ללקוחות באמצעות דאטה מקבלת משנה חשיבות. 

אם אתם תופסים את עצמכם כ-Data-Driven organization, ואם הימים האלה "תופסים אתכם" בתוך תהליך - אל תעצרו. היתרונות האדירים הטמונים בשימוש נכון וחכם בדאטה ואנליטיקה לא פוחתים בתקופות משבר - אלא דווקא מתעצמים!


"דברים מעניינים מהרשת" :

הבאנו מאמר העוסק בטרנד החם ביותר בעולם הדאטה: Data Mesh.
המאמר מסביר מה היתרונות של Data Mesh, בהיותו תשתית דאטה מבוזרת בניגוד - למשל - לתשתיות מונוליתיות כמו DWH. מאידך, המאמר לא מתעלם מהמורכבות בניהול, בסטנדרטיזציה ובמשילות (Governance) שנובעת מפתרונות מבוזרים - ומציג להם פתרונות. ולסיום - המאמר מציג בדיקה עצמית - מעין "בחן את עצמך" - האם הארגון שלך צריך Data Mesh או לא. כלי נחמד להערכת המצב וקבלת החלטות מהירה. 
מאוד מעניין ושווה קריאה!


כמו תמיד – נשמח לקבל פידבקים ושיתופים.

תהנו!
אדר שומרון
מנכ"ל ביונד
054-7722289
adar@biyond.co.il

 

 

 
קצת על ביונד

ביונד הינה חברת פרוייקטים מובילה, בעלת ניסיון רב בתכנון ויישום פתרונות BIBig Data ו-Analytics. אנחנו מסייעים לחברות טכנולוגיה להפיק ערך עסקי מ-Data.
 
לביונד מומחים אשר יודעים לטפל הן בהיבטים הטכנולוגיים והן בהיבטים העסקיים של הפקת המקסימום מ-Data, והם בעלי רקורד מוכח של שנים רבות במגזרי תעשייה שונים.
אנו גאים בערך העיסקי שאנו מביאים ללקוחותינו, אשר מושג באמצעות רמת מקצועיות גבוהה.
 
ביונד מציעה ללקוחותיה מגוון רחב של שירותים, ביניהם:
1.    (DAR)Data & Analytics Roadmap ניתוח עיסקי וטכנולוגי של פעילות הלקוח, והכנת תוכנית למינוף נכסי ה-Data של הלקוח לטווח ארוך בהיבטי טכנולוגיה, ארכיטקטורה, פרוייקט, עלויות, כוח אדם וכיוב'. 
2.    בחירת טכנולוגיה: הובלת תהליך הערכת ובחירת הטכנולוגיה האופטימלית (פלטפורמת DataBI, כליETL, וכו') אשר תתאים לאסטרטגיה העסקית.
3.    יישום פתרונות BI ו- Analyticsמקצה לקצה: ביונד מומחית בכל ההיבטים של יישום פתרונות BI ו-Analytics מקצה לקצה במגוון רחב של טכנולוגיות.
4.    תכנון ויישום פתרונות Data Science ו-Machine Learningתוך שימוש במגוון של מודלים וטכנולוגיות. לדוגמא: Social Networks AnalysisSemantic Web Processing,Text Mining ועוד. אנו מציעים ייעוץ, יישום פתרון מקצה לקצה וכן קורסי Data Science - הן לאנשי העסקים והן לאנשי טכנולוגיה.
5.    תכנון וניהול פרויקטי BI ו-Big Dataתכנון הפרוייקט וניהולו מקצה לקצה: בחירת ספקים, הובלת ועדת היגוי, ישיבות סטטוס, ניהול סיכונים, ניהול ובקרת הפרוייקט בהיבטי תקציב, לו"ז ואיכות התוצרים, וכיוב'.
6.     RFI/RFPכתיבת RFI/RFP לפתרונות BIBig Data ו-Analytics
 
Copyright © 2022 BIyond, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp