Copy
View this email in your browser

שלום לכולם,  

הפעם רצינו לספר לכם שעל פי מחקר בינלאומי, שוק הבינה העסקית (BI) צפוי לצמוח ב-12% בין השנים 2019 – 2024.
 
התפתחות תחום הביג דאטה והצורך ההולך וגובר לקבל החלטות עסקיות קריטיות בפרק זמן קצר, הביאו לכך שבינה עסקית (BI) ואנליטיקה צברו נתח שוק משמעותי בעשור האחרון.
המחקר גם מראה שמגמה זו תלך ותתגבר עם הזמן, עם התקדמות הטכנולוגיה ועם הגידול בהשקעות בתחום.

 
אחד המאיצים המשמעותיים של תחום ה- BI היא המגמה של שילוב אנליטיקה מתקדמת של ביג דאטה עם מערכות BI. אנליטיקה מתקדמת ו- BI משלימים מאוד, מכיוון שאנליטיקה מתקדמת יכולה לספק נקודת מבט מעמיקה יותר על הנתונים, בעוד שמערכות BI מספקות חווית משתמש מובנית יותר מבחינת ויזואליזציה של דשבורדים, דוחות, KPIs וכו'.
 
המגמות המרכזיות שעולות מהמחקר:

  1. ה-BI משמש יותר ויותר להתמודדות עם אתגרים של קבלת החלטות עסקיות על בסיס כמויות אדירות של נתונים. ה-BI מאפשר לארגונים יתרונות של קבלת החלטות מהירה יותר, מדידת ביצועים בזמן אמת, תובנות איכותיות יותר לגבי התנהגות לקוחות, הערכה טובה יותר של איומים והזדמנויות, שיתוף מידע ושיפור היעילות, תקשורת ארגונית משופרת, תגובה מהירה לשינויים בשוק, אופטימיזציה של פעילות שרשרת האספקה, ועוד.
  2. החדירה הגוברת של האינטרנט של הדברים (IoT) ושל תחום הביג דאטה מאיצים משמעותית את הצמיחה של היקף הנתונים הגלובלי.
  3. יישומי BI בענן כוללים שירותים כמו ניטור KPI חכם או דיווח אינטראקטיבי באמצעות דשבורדים. הפופולריות של כלים ושירותים מבוססי ענן גדלה באופן אקספוננציאלי: בשנים הקרובות צפוי כי 90% מהארגונים ישתמשו בשירותי ענן. הענן מאפשר גישה לנתונים עסקיים מלאים מכלי BI באופן מקוון, המאפשר למשתמשים ליצור תובנות תוך כדי תנועה ולגשת לנתונים מכל מכשיר ומכל מקום.

 ב"דברים מעניינים מהרשת" הבאנו הפעם שני מאמרים:

המאמר הראשון עוסק בתפקיד ה-Data Engineer.
לכאורה – כולנו מכירים את המקצוע הזה, שנכנס לחיינו בשנים האחרונות עם מהפיכת ה-Big Data.יחד עם זאת, לא תמיד ברור איפה עובר הקו בין מומחי BI לבין Data Engineers לבין Data Scientists, והמאמר עוזר לעשות סדר ולהסביר איפה כל אחד משתלב בעולם ה-Data Analytics.מומלץ לקרוא!
 
המאמר השני מדבר על Data Veracity = אמינות המידע, שהוא אחד ה-V שמגדירים Big Data.כותב המאמר מפרק את ה-Veracity לשני V נוספים – Validity (תקפות) ו-Volatility (נדיפות) – אשר מגדירים את מידת רגישות ה-Data מסוגים שונים לשינוי וחוסר אמינות.
כבר דנו בעבר רבות בנושא איכות המידע והדגשנו שמדובר אולי בנדבך החשוב והמורכב ביותר בטיפול ב-Big Data, אשר שלא בצדק לא מקבל את החשיבות הראויה (ייתכן שבגלל תדמיתו האפרורית...).


כמו תמיד – נשמח לקבל פידבקים ושיתופים.
 
תהנו!

אדר שומרון
מנכ"ל ביונד
054-7722289
adar@biyond.co.il

קצת על ביונד

ביונד הינה חברת פרוייקטים מובילה, בעלת ניסיון רב בתכנון ויישום פתרונות BIBig Data ו-Analytics. אנחנו מסייעים לחברות טכנולוגיה להפיק ערך עסקי מ-Data.
 
לביונד מומחים אשר יודעים לטפל הן בהיבטים הטכנולוגיים והן בהיבטים העסקיים של הפקת המקסימום מ-Data, והם בעלי רקורד מוכח של שנים רבות במגזרי תעשייה שונים.
אנו גאים בערך העיסקי שאנו מביאים ללקוחותינו, אשר מושג באמצעות רמת מקצועיות גבוהה.
 
ביונד מציעה ללקוחותיה מגוון רחב של שירותים, ביניהם:
1.    (DAR)Data & Analytics Roadmap ניתוח עיסקי וטכנולוגי של פעילות הלקוח, והכנת תוכנית למינוף נכסי ה-Data של הלקוח לטווח ארוך בהיבטי טכנולוגיה, ארכיטקטורה, פרוייקט, עלויות, כוח אדם וכיוב'. 
2.    בחירת טכולוגיה: הובלת תהליך הערכת ובחירת הטכנולוגיה האופטימלית (פלטפורמת DataBI, כליETL, וכו') אשר תתאים לאסטרטגיה העסקית.
3.    יישום פתרונות BI ו- Analyticsמקצה לקצה: ביונד מומחית בכל ההיבטים של יישום פתרונות BI ו-Analytics מקצה לקצה במגוון רחב של טכנולוגיות.
4.    תכנון ויישום פתרונות Data Science ו-Machine Learningתוך שימוש במגוון של מודלים וטכנולוגיות. לדוגמא: Social Networks AnalysisSemantic Web Processing,Text Mining ועוד. אנו מציעים ייעוץ, יישום פתרון מקצה לקצה וכן קורסי Data Science - הן לאנשי העסקים והן לאנשי טכנולוגיה.
5.    תכנון וניהול פרויקטי BI ו-Big Dataתכנון הפרוייקט וניהולו מקצה לקצה: בחירת ספקים, הובלת ועדת היגוי, ישיבות סטטוס, ניהול סיכונים, ניהול ובקרת הפרוייקט בהיבטי תקציב, לו"ז ואיכות התוצרים, וכיוב'.
6.     RFI/RFPכתיבת RFI/RFP לפתרונות BIBig Data ו-Analytics
 
Copyright © 2019 BIyond, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp